Elk bedrijf met producten heeft verpakkingen nodig om de producten te vervoeren en te presenteren aan de klanten. De afgelopen tijd vindt er een shift plaats van ‘gewone’ verpakkingen naar duurzame of milieuvriendelijke verpakkingen. Steeds meer bedrijven zien in dat consumenten duurzaamheid steeds belangrijker vinden en beginnen zelf ook steeds meer rekening te houden met duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Zo zie je bij bedrijven veel vooruitgang op het gebied van duurzaamheid. Denk aan Co2 neutraal verzenden, een boom planten bij elke order of dus milieuvriendelijke verpakkingen. In dit artikel lees je meer over milieuvriendelijke verpakkingen en de voordelen van duurzame verpakkingen voor jouw bedrijf.

Het imago van je bedrijf

Consumenten worden zich steeds meer bewust van de ernstige klimaatproblemen. Veel consumenten passen dan ook hun product keuze hierop aan. Er is een trend gaande waarbij consumenten steeds meer kiezen voor bedrijven die duurzaamheid belangrijk vinden en respectvol omgaan met het milieu. Door hier als bedrijf op in te springen verbeter je niet alleen het imago van je bedrijf, maar help je ook mee aan een betere wereld. Gebruik daarom bijvoorbeeld gerecyclede verpakkingen of verpakkingen die te recyclen zijn. Gebruik ecologische verpakkingstape en gebruik minder verpakkingsmateriaal. Dit zijn allemaal manieren om je producten milieuvriendelijker te verpakken.

Ga voor minder plastic

Plastic is een erg grote vervuiler in de wereld. Denk aan de verschrikkelijke beelden van de oceanen die gevuld zijn met plastic. Het laatste wat de wereld nodig heeft is meer plastic. Hier kun je als bedrijf op in springen door minder plastic te gebruiken in je verpakkingen. Kies in plaats van plastic voor duurzamere materialen. Denk aan karton of andere ecologische materialen. Kom je er toch niet onder uit om plastic te gebruiken? Maak dan gebruik van plastic wat gerecycled is of recyclebaar is.

Composteerbare verpakking

Als je voedsel verkoopt kun je er over nadenken om composteerbare verpakkingen te gebruiken. Composteerbare verpakkingen zijn verpakkingen die gemaakt zijn van ecologische materialen die snel en veilig afgebroken kunnen worden tot compost. De grootste voordelen van composteerbare verpakkingen zijn dat er minder co2 voor nodig is om de verpakkingen te produceren en dat er minder afval op de aarde beland. Tegelijkertijd werkt composteerbare verpakking ook als voedingsbron voor de bodem.

Kostenbesparing

Je zult misschien denken dat het een stuk duurder is om gebruik te maken van milieuvriendelijke verpakkingen. Dit is echter gelukkig niet het geval. Duurzame verpakkingen zijn in veel gevallen zelfs goedkoper! Bekijk het aanbod duurzame verpakkingen op Blockline.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *