Mobiele camera bewaking op maat

Met @view heeft G4S een uiterst flexibel systeem voor mobiele camera bewaking in het assortiment. Afhankelijk van de te bewaken object of groep mensen kan het systeem pasklaar worden ingericht. Dat betreft terreinen en gebouwen waar permanente bewaking nodig is, terreinen waar maar een deel van het etmaal camera bewaking wordt gevraagd en gebieden waar gedurende één of enkele dagen bewaking nodig is in verband met een evenement. Het prettige van het @view concept is dat het niet meteen noodzakelijk is om de apparatuur aan te schaffen. G4S biedt de mogelijkheid om complete systemen te huren.

Flexibiliteit bij camera bewaking

De modernste camerasystemen en communicatie middelen worden gebruikt in het @view concept. Daardoor zijn de oplossingen heel flexibel in te richten. Er worden gebruikt PTZ-camera’s (pan-tilt-zoom), indien gewenst in combinatie met systemen voor intelligente videoanalyse. Die zijn zo intelligent, dat ze personen vanaf 100 meter afstand tot de camera herkennen. Bij calamiteiten kunnen de camera’s vanuit een controlekamer worden bediend met een joystick. Ze kunnen exact worden gericht op het doel. Meestal is het ook mogelijk om zeer ver in te zoomen zonder verlies van beeldkwaliteit. Met name bij het monitoren van grote groepen mensen is deze vorm van camera bewaking heel handig.

Plug & play

Alle componenten van het @view systeem zijn plug & play. Zodra de voedingskabel of de batterij van de camera’s is aangesloten zoeken ze via mobiele technieken automatisch verbinding met de controle-unit en de besturingssystemen. Voor een goede analyse van de beelden is er keuze uit diverse soorten camera’s en ondersteunende videosystemen. G4S kan je daarbij adviseren. De systemen voor camera bewaking maken bij G4S vaak deel uit van een omvangrijker beveiligingsconcepten. Dat zijn oplossingen die worden uitgerold bij de beveiliging van festivals of evenementen in een stad in het kader van crowdmanagement. De beschikbare camerabeelden kunnen uiteraard ook worden gebruikt door de politie en de organisatie van het evenement.