Transport regelen

Heb jij je wel eens afgevraagd wat er allemaal komt kijken bij het vervoeren van enorm grote voorwerpen (zoals windmolens)? Wij wel en we hebben onderzocht waar onder andere rekening mee moet worden gehouden. In dit artikel vertellen we je meer over deze vorm van speciaal transport.

De uitdagingen bij het vervoeren van grote voorwerpen

Als we kijken naar het speciaal transport van enorm grote voorwerpen, brengt dit heel wat uitdagingen met zich mee. Denk maar eens aan het vervoeren van een windmolen. Een windmolen kan worden opgedeeld in verschillende onderdelen, maar deze onderdelen zijn alsnog enorm lang. De vrachtwagens die deze delen vervoeren moeten dus ook enorm lang zijn.

Voertuigen

De eerste uitdaging die voorkomt tijdens het transport van een windmolen onderdeel is het inladen van het onderdeel. Hiervoor zijn speciale machines nodig die het gewicht en de lengte van de windmolen aankunnen. Verder kan er niet zomaar een route worden gereden door de vrachtwagen, maar er moet een speciale route worden gevonden die geschikt is voor dit speciale transport. De weg moet zo recht mogelijk en breed genoeg zijn en mag geen scherpe bochten hebben.

De chauffeur van de vrachtwagen moet ook goed kunnen rijden, aangezien de totale vrachtwagen langer is dan een gewone vrachtwagen en er niet altijd voldoende ruimte is op de weg. Als laatste moeten de onderdelen op de plek van bestemming ook weer worden uitgeladen door machines die hier geschikt voor zijn.

Zwaar transport

Een andere vorm van speciaal transport is zwaar transport. Het gaat hierbij om heel zware producten. De route van de vrachtwagen moet hier ook worden aangepast, aangezien niet alle wegen en voornamelijk bruggen dit gewicht aankunnen.