Heb je al eens van de term headhunter gehoord? Misschien heb je het een keer langs zien komen en vraag je je af wat dit precies inhoudt. Hieronder vind je informatie over headhunters, wat ze precies doen en ook hoe je eigenlijk headhunter kunt worden als je dat zou willen. Beschik jij over de juiste eigenschappen en wat als dat niet zo is? Je leest het hieronder.

Wat is een headhunter?

Headhunters houden zich bezig met recruitment. Het gaat daarbij echter niet zomaar om recruitment, een headhunter zoekt naar werknemers die een hoge positie hebben. Hierbij kan bijvoorbeeld aan een managementfunctie worden gedacht. Er wordt niet gezocht naar mensen die op zoek zijn naar een baan, personeel dat al over een baan beschikt wordt door een headhunter benaderd.

Hoe word je een headhunter?

Je wordt niet zomaar een headhunter. Wel zijn er diverse studies die je zou kunnen volgen om dit beroep uit te oefenen. Denk bijvoorbeeld aan Career Development, Managing Human Resources of Management Payroll services. Deze studies zijn te volgen op HBO niveau. Daarnaast zijn er ook universitaire studies die je zou kunnen gaan doen, waaronder Human Resource Management.

Eigenschappen van een headhunter

Er zijn verschillende eigenschappen waar een headhunter aan zou moeten voldoen. Hier kun je speciale cursussen voor volgen indien je nog niet (volledig) over deze eigenschappen beschikt. Te denken valt aan een cursus analytisch, discipline, doorzettingsvermogen en klantgerichtheid. Als headhunter is het ook belangrijk dat je goed kunt overtuigen en kritisch naar situaties kan kijken. Ook klantgerichtheid is van belang, aangezien je natuurlijk een groot deel van je tijd met mensen te maken hebt.
Tip: ben je zelf op zoek naar Headhunters Nederland, omdat je goed personeel nodig hebt? Neem dan zeker eens een kijkje op de website topofminds.com!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *