Als je graag een grote aankoop wilt doen, bijvoorbeeld een auto of een verbouwing wilt financieren, dan kan je overwegen om een lening te nemen. Een lening is een afspraak die je met een geldverstrekker afsluit om geld te lenen. Dit kan bijvoorbeeld bij banken in Nederland of zelfs bij particuliere mensen. Let op dat geld lenen ook altijd geld kost. Wat hiermee wordt bedoeld lees je straks!

Hoeveel kan je lenen

Een lening wordt bepaald op basis van de situatie waar je in zit. Heb je een hoog salaris, dan kan je meer lenen. Heb je een laag salaris dan kan je minder lenen. Heb je ontroerend goed op je naam staan? Dan kan het zijn dat je dit als onderpacht kan neerzetten tijdens het afspreken. Daarnaast zijn eventuele schulden ook van invloed. Heb je veel schulden, dan kan je minder lenen. Heb je geen schulden dan kan je het maximale lenen dat je wordt aangeboden. Je hoeft ook niet het gehele bedrag te lenen dat je kan lenen, je kan ook een kleiner bedrag lenen op basis van wat je nodig hebt. Wil je weten hoeveel je kan lenen en waar je dat kan doen? Dan kan je gemakkelijk leningen berekenen bij verschillende vergelijkers.

Geld lenen kost geld

Wat is dan geld lenen kost geld? Een geldschieter leent jou niet zomaar geld. Ongeacht je situatie zal je ook moeten betalen voor het lenen van geld. Dit is de rente. De rente is verschillend voor elke lening. Een lening die met drie jaar afgelost wordt zal een hogere rente hebben dan een lening die met vijftien jaar afgelost wordt. Tevens is de rente afhankelijk van de lening die je neemt. Leen je bijvoorbeeld 5000 euro en betaal je daar 10% rente over dan is dat uiteindelijk 500 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *