Een simpele website kun je zelf maken

simpele website

Wist je dat het maken van een website met de dag makkelijker wordt? Een simpele website maken kunnen veel mensen al zelf. Het is makkelijker geworden door allerlei softwareprogrammas die het moeilijkste deel eruit halen voor je: het programmeren.

simpele website

Wat is programmeren?

Programmeren is het schrijven van speciale code. HTML is een voorbeeld daarvan. Schrijven in die code online zorgt ervoor dat een website een bepaalde indeling en uiterlijk heeft. Het is als het ware het script van een website. Vroeger had je dit nodig om een website te maken en wat het dus een ingewikkeld proces. Daarom besteden veel mensen het uit. Tegenwoordig kan het gelukkig makkelijker. Het schrijven van code is niet meer noodzakelijk om een simpele website te maken.

Elementor en meer

simpele website

Er zijn programma’s die je helpen een pagina of website in te richten aan de ‘’voorkant’’. Dat wil zeggen dat je zelf vakken, secties, tekst en foto’s kunt slepen en op de juiste plek kunt zetten. Dat is ideaal voor mensen met weinig ervaring. Let wel op: enige kennis van het internet en computers is echt wel nodig. Als het allemaal nieuw voor je is, dan kun je ook een simpele website nog wel door iemand anders laten maken. Het is misschien zelfs wel beter. Met name de jongere generatie pakt dit soort technieken heel snel op maar ben je al voorbij de vijftig dan is het wellicht toch handig om hulp in te schakelen. Tenzij je al technische kennis hebt, natuurlijk.