Als ondernemer sta je voor veel verschillende keuzes. Zo ook de keuze of je bepaalde zaken zelf wilt doen, of beter uit kunt besteden. Dit geldt ook voor iets als je boekhouding. Het is geheel aan jou of je een boekhouder in wilt schakelen, of dat je liever zelf je administratie goed bijhoudt. Niets is hierin fout, het is maar net wat voor jou beter werkt. Hieronder vind je wat redenen waarom je je boekhouding (al dan niet) uit zou moeten besteden.

Zelf het overzicht houden

Wanneer je zelf je boekhouding doet, behoud je te allen tijde het overzicht. Ook blijf je zo op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van boekhouding, doordat je er zelf intensief mee aan de slag gaat. Heb je echter geen tijd om je in de laatste nieuwtjes te blijven verdiepen, dan kan het handig zijn om juist wel je boekhouding aan iemand anders over te laten. Ook hoef je je er dan verder niet zo mee bezig te houden en is er altijd iemand die meekijkt met je financiën.

Boekhoudprogramma

Je hoeft natuurlijk niet per se een dure boekhouder in te schakelen. Er bestaan ook veel (gratis) boekhoudprogramma’s die je boekhouding een stuk makkelijker maken. Wil je niet zoveel tijd besteden aan boekhouden maar vind je een boekhouder prijzig, dan is dit een goede middenweg.

Minder chaos door een boekhouder

Schakel je een boekhouder in? Dan is je administratie voortaan niet meer zo chaotisch. Een boekhouder brengt orde in je leven. Zo hoef je je voortaan geen zorgen meer te maken dat er een incasso no cure no pay bureau op je af wordt gestuurd (zoals https://www.credifin-nederland.nl/) omdat je je facturen te laat betaalt. Ideaal als je zelf een beetje chaotisch bent en het lastig vindt het overzicht te bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *