Vrijwel elk natuurlijk water dat drinkbaar is en geen uitgesproken smaak of geur heeft, kan worden gebruikt als aanmaakwater voor beton cire slaapkamer . Overmatige onzuiverheden in het aanmaakwater kunnen niet alleen de uithardingstijd en de betonsterkte beïnvloeden, maar kunnen ook uitbloeiingen, vlekken, corrosie van de wapening, volume-instabiliteit en verminderde duurzaamheid veroorzaken. De specificaties voor betonmengsels stellen gewoonlijk limieten voor chloriden, sulfaten, alkaliën en vaste stoffen in mengwater, tenzij tests kunnen worden uitgevoerd om het effect van de onzuiverheid op het uiteindelijke beton te bepalen.

Hoewel het meeste drinkwater geschikt is voor het mengen van beton cire slaapkamer, worden toeslagstoffen zorgvuldig gekozen. Aggregaten maken 60 tot 75 procent uit van het totale volume beton. Het type en de grootte van het gebruikte toeslagmateriaal is afhankelijk van de dikte en het doel van het uiteindelijke betonproduct

Relatief dunne bouwsecties vragen om klein grof aggregaat, hoewel aggregaten tot 15 cm in diameter zijn gebruikt in grote dammen. Een continue gradatie van deeltjesgroottes is wenselijk voor een efficiënt gebruik van de pasta. Bovendien moeten toeslagmaterialen schoon zijn en vrij van alle stoffen die de kwaliteit van het beton kunnen beïnvloeden.

Hydratatie begint

Kort nadat de aggregaten, het water en het cement zijn gecombineerd, begint het mengsel uit te harden. Alle portlandcementen zijn hydraulische cementen die uitharden en uitharden door een chemische reactie met hydratatie door wateroproepen. Tijdens deze reactie vormt zich een knoop op het oppervlak van elk cementdeeltje. Het knooppunt groeit en zet uit totdat het aansluit op knooppunten van andere cementdeeltjes of hecht aan aangrenzende aggregaten.

Zodra het beton grondig gemengd en verwerkbaar is, moet het in vormen worden geplaatst voordat het mengsel te stijf wordt.

Tijdens het plaatsen wordt het beton cire slaapkamer verstevigd om het binnen de vormen te verdichten en mogelijke gebreken, zoals honingraten en luchtbellen, te elimineren.

Voor platen laat men het beton staan ​​totdat de vochtfilm van het oppervlak verdwijnt, waarna een houten of metalen handvlotter wordt gebruikt om het beton glad te strijken. Drijven produceert een relatief gelijkmatige, maar enigszins ruwe textuur met een goede slipweerstand en wordt vaak gebruikt als eindafwerking voor buitenplaten. Als een glad, hard, dicht oppervlak vereist is, wordt drijven gevolgd door staaltroffelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *